ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Билетите за столичния градски транспорт вече ще са за време

градски транспорт

Билетите за столичния градски транспорт вече ще са за време, в рамките на което пътниците ще могат да правят неограничен брой прекачвания. Столичният общински съвет прие нова тарифна политика в градския транспорт в София. 1,60 лв. ще струва карта "30+", с която пътниците ще могат да се прекачват в неограничен брой превозни средства в рамките на 30 минути и ще могат да продължат пътуването си, без ограничаване на времето в последното превозно средство.

С карта "60+", на стойност 2,20 лв., ще може да се сменят превозни средства в рамките на един час, като пътуването с последното може да продължи без нарушение, ако качването е извършено преди изтичането на 60 минути от началото на пътуването.

Въвежда се годишна карта за младежи до 26 години. Тя ще струва 250 лева. Ученическите и студентските карти ще са 20 лева на месец. За докторанти цената остава 35 лева на месец. Пенсионерите ще плащат по 25 лева за месечна карта при 26 лева в момента. За хората над 68 години месечният абонамент ще е 10 лева. Въвежда се карта за родители в отпуск по майчинство. Тя ще струва 10 лева на месец. Младежите ще могат да пътуват цяла година като заплащат за 10 месеца. Годишната абонаментна карта запазва цената си от 365 лева, като ще може да се плаща разсрочено.

Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат след 31 декември тази година. От групата на БСП настояха този вид превозен документ да не отпада, но искането им не беше прието.

Остават дневните карти на цена от 4 лева. Освен тях, ще могат да се закупуват 24-часова карта, включваща нощен транспорт, на цена от 6 лв., и седмична карта на цена от 20,00 лв. Дългосрочните превозни документи ще са месечна карта за всички линии на редовна цена от 50 лв. за персонализирана и 70 лв. за неперсонализирана карта; годишна карта за всички линии, включително нощен транспорт, на цена от 365 лв. за персонална карта. Неперсонализираният вариант на годишната карта ще струва 600 лв. Плащането на годишна карта ще може да се разсрочи на три вноски.

Ще бъде въведен и бял билет, който ще е безплатен при високи нива на замърсяване на въздуха.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст