Свиленски: От ИТН полудяха заради Рашков и КПКОНПИ

Парламент Георги Свиленски

"ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ", когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане председател на КПКОНПИ, когато разбраха, че срокът за подаване на документи ще бъде намален на пет дни и другата седмица щяхме да имаме избран председател на КПКОНПИ, който да се бори с корупцията, когато видяха закона за КПКОНПИ приет на първо четене и реалната възможност той да бъде приет на второ четене, полудяха." Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. По думите му те приложили хиляда процедури, само и само това да не се случи. И подчерта, че ДПС бърза да се "върне отново в управлението под някаква форма".

Депутатът посочи пред БНТ, че са водили преговорите за съставяне на правителство по правилата, вчера до 13 часа са получавали предложения за програмата на бъдещия кабинет и три часа по-късно преговорите са прекратени. "Препъникамъкът бяха тези пет дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Бойко Рашков показа, че не го е страх да се бори с корупцията, че не е заложник на интереси, това показа той и от това ги е страх", подчерта председателят на парламентарната група на БСП. Според него Рашков може да каже какво се прикрива и какво не се прави и това е големият страх, който тресе хората, които искат България да няма правителство, да се тласне към избори, да няма парламент.

По думите му Конституцията дава възможност на третия мандат да бъде с по-дълги срокове, за да се проведат тези срещи, да се намери подкрепа, да се намери консенсус, поясни Свиленски. И отбеляза, че от "Има такъв народ" за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата, събарят правителствата: "Видяхме как ИТН за четвърти път в рамките на година и половина сриват държавата и провалят всичко: рушат институции, законодателството, и всичко. Заради тях отиваме на избори за четвърти път."

"Демократична България" са били коректни като са казали, че ще решат дали да участват с министри, или не след нареждането на управленската програма, каза още социалистът."Два часа преди изявлението на Слави Трифонов вчера, бяхме заедно с Тошко Йорданов и Ива Митева. Не ни е работа да коментираме срещата на ДБ, могат да си говорят каквото искат", уточни той. Трифонов си е намерил привиден повод да се оттегли, като разбрал че Рашков ще бъде избран, смята Свиленски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст