ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Балабанов: Практичното решение за газа вероятно включва “Газпром”

Парламент Станислав Балабанов ИТН

България трябва да търси балансирано и практично решение за доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво. Това заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ". "Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а "Булгаргаз" иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа", каза бившият депутат пред NOVA. И допълни, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: "Какъвто и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, той е руски. Тук въпросът е на каква цена идва в България." По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и "Газпром", подчерта Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от "Има такъв народ" не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди бившият депутат. Николов многократно твърдял, че страната ни може да намери баланс при газовите доставки, но тогавашният вицепремиер Василев отказвал.

Балабанов коментира и предстоящите избори. "С ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма да участваме в коалиция, изтъкна той. Според него Кирил Петков и Асен Василев от ПП "в никакъв случай повече не трябва да се сдобиват с власт, защото в момента българското общество плаща цената на техните глупости." Бившият депутат обаче подчерта, че в "Продължаваме Промяната" има "нормални и адекватни хора".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст