ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Конфликтът между държавата и “Евролаб” ще се реши в съда

Министерство на правосъдието

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев коментира напрежението между БАБХ и частната компания "Евролаб" на "Капитан Андреево" и обясни, че всяко действие на МВР ще бъде мотивирано от това, да се спазва законът. "На границата сме издали множество административни, има и съдебни актове. Напрежението ескалира, затова беше нужно жандармерията да е там. На практика двете страни – БАБХ и частна фирма – се опитваха да решат проблемите си на терен, а не в съда", заяви Демерджиев. "Смущава ме, че в българското общество се създават изключително много разделителни линии. Такъв случай е "Капитан Андреево". Ние работим денонощно, а политически партии си правят пиар. Политическите послания трябва да са градивни, а не да се търсят проблеми в работата на служебния кабинет", смята Демерджиев.

По думите му с още няколко агенции са предприели стъпки, за да върнат на държавата границата, но това ще се случи по един юридически издържан начин. Ще бъдем ефективни и по двете направления – да предустановим купения вот, но и да заловим организаторите му, заяви той.

Нямам личен конфликт с главния прокурор Иван Гешев. Ние ще работим с институцията прокуратура и с всеки, който изпълнява функциите си спрямо закона. Но ще алармираме и обществеността за всяко бездействие. Ще следим много внимателно какво се случва с нашите производства, когато отидат в прокуратурата, категоричен бе той.

На въпрос с какво е различен от Бойко Рашков, той заяви, че във всяко свое действие спазва закона.  "Ще сме безкомпромисни към служителите, уронващи авторитета на МВР и не спазващи закона. МВР няма да провежда акции, които са извън функциите ни", обясни още Демерджиев.

МВР ще прекрати кампанийните акции и ще премине към методически подход, за да се пресекат нарастващите нарушения по пътищата. "Разпоредил съм да се издирят лицата, които са рецидивисти на пътя. Трябва да се задействат и органите на прокуратурата, за да има възпиращ ефект", обясни служебният вътрешен министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст