Лов на нудисти на събора “Rainbow” край Осиково в Родопите

луи дьо фюнес

Смолянски полицаи влязоха в кожата на прочутия инспектор Людовик Крюшо от филма "Полицаят от Сан Тропе" с участието на ненадминатия Луи дьо Фюнес. След получен анонимен сигнал, те изненадаха участниците в събора "Rainbow" край родопското село Осиково, с операция по лов на нудисти. Причината за спецакцията на ОДМВР-Смолян били притесненията на хората от селото от провеждащото се събитие, на което някои от участниците били голи. Според мълвата, обиколила Осиково, съборът всъщност бил наркосборище,  в което 70 на сто от участниците се мандахерцали напълно голи. 

Напускайки сюжета на известната комедия, от областната дирекция на МВР -Смолян обяснили, че е била извършена проверка. Причината е постъпил сигнал на телефон 112 на 06.08.2022 г. в 11.20 часа, в който се съобщава, че участниците в провеждащия се "Рейнбоу събор“ в местността "Големи поляни“, землище на село Осиково, община Девин "са се самонастанили в частни имоти без разрешение на собствениците и че всички са наркомани и 70% от тях ходят голи.

От изготвена докладна записка на районния полицейски служител става ясно, че при извършена съвместна проверка с директора на ТП ДГС – Михалково и служител на РСПБЗН-Девин на посоченото място е установено, че има поставени 5-6 палатки, които според думите на секретаря на село Осиково са разположени на общински земи, а не в частни имоти.

Твърдението в сигнала, че 70% от участниците ходят голи, не отговаря на истината. Към момента на проверката, намиращите се на мястото около 30 човека са леко облечени с дрехи, подходящи за летните атмосферни условния.

При обиколката в района е установен контакт с една от организаторките на събитието, от проведения разговор става ясно, че съборът ще се проведе до края на месец август, участие ще вземат около 300-400 човека от цяла Европа, като присъствието ще им е на ротационен принцип – едни идват, други си тръгват.

На въпрос дали участниците в събора употребяват наркотици, организаторката отговаря, че всички присъстващи на събитието водят здравословен начин на живот и употребяват само естествени природни продукти, като не консумират месо, и не употребяват алкохол и наркотици.

Служителите от РСПБЗН и ТП“ДГС“-Михалково са направили предписание на участниците за спазване на мерки за безопасност при палене на огън на открито. Получено е и уверение, че последните дни от пребиваването в местността всички участници ще се включат и ще направят основно почистване на целия район, който са ползвали.

От извършената проверка не е установено да има разположени палатки и настанени участници както в имота на гражданина подал сигнал, така и на ливадите в близост до неговата каравана. При проведените беседи с участниците и от тяхното поведение не се установени признаци същите да са употребили алкохол, наркотици и други упойващи вещества.

Не са извършени проверки с технически средства за употреба на наркотични вещества, тъй като участниците не управляват МПС. Служители на ТП ДГС- Михалково извършват ежедневно сутрин и вечер проверки в района на събора и до момента не са съобщили за извършени нарушения или престъпления от участниците в събора, се казва в информацията на полицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст