ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите

МВР Иван Демерджиев

Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания. Това заяви на брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на критики, отправени от предшественика му Бойко Рашков. "Имайте предвид, че има 53 хиляди човека в МВР, ние сме преместили няколко човека. Причините са изцяло професионални, преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация. Крайната преценка е моя. Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми", изтъкна министърът. "Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, но моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има осъдителни присъди. И това възнамерявам да направя", каза Демерджиев в отговор на отправения от Рашков въпрос дали се спазва принципът "Мутри вън", или вече принципът е "Мутри вътре".

За новия шеф на „Национална полиция“ Атанас Илков, силовият министър уточни, че той е бил назначен по времето на Рашков и явно е бил оценен достатъчно високо, за да заеме този пост. "В момента временно изпълнява поста, който съм му възложил", допълни той. За заместник-министрите Демерджиев увери, че в момента никой от тях не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават и подчерта, че няма никой от политическия му кабинет да обитава такива сгради. 

"Екипът, който е провел изборите на два пъти, в момента се намира в Министерство на вътрешните работи. Този екип, който преместих, е назначен януари месец 2022 г.,  няма никакво отношение към провеждането на изборите", каза още служебният министър в отговор на твърдения на предшественика си.

"Има разместване в управлението на „Гранична полиция“, чиято цел е единственият досегашен директор да поеме изцяло охраната по мигрантския натиск на сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетентности, да се занимава по процеса за влизането ни в Шенген, за да отделим достатъчно внимание на този процес – изоставаме там", обясни шефът на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст