Транспортното министерство ще управлява „Български пощи”

Огромният и до голяма степен ненужен сграден фонд на "Български пощи" също е сред причините за лошото финансово състояние на дружеството

Политиката по пощенските услуги ще се осъществява от вицепремиера по икономическите политики и министърът на транспорта – Христо Алексиев. Това обяви зам.-министърът Николай Найденов след заседание на Министерски съвет. 

Найденов обясни, че промяната се налага за привеждането в съответствие със законовите разпоредби. Съгласно структурата на служебното правителство, трябва да има определен ресорен вицепремиер по тези въпроси, допълни Найденов. 

По думите му Министерство на транспорта и съобщенията има функционални компетентности, добър опит и експертиза по отношение на управлението на „Български пощи“ ЕАД.

В тази връзка правата за едноличен собственик за управляването на „Български пощи“ ЕАД ще бъдат от страна на Министерство на транспорта и съобщенията, каза Найденов, след което добави, че министерството има капацитет и експертизата по отношение на доброто управление на дружеството. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст