ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ПП играят един и същ танц

Парламент Тошко Йорданов

ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" действат по един и същ начин, с едни и същи методи. Това заяви пред NOVA Тошко Йорданов от „Има такъв народ”. "Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми. Ако двамата се опитват да си играят на цитати от „Илиада” за Троянската война, искам само да им напомня как завършва тя и как гърците сриват Троя със земята. Тук идва другият въпрос – коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Меналай в цялата тяхна метафора", каза още той. 

"Що се отнася до репликите, които ръсят за следващия кабинет, първо нека минат изборите, второ да видим дали изобщо ще може да се състави нещо без ИТН. Трето, всички говорят срещу нас. Задайте си въпроса защо. Защото сме единствените, които показахме какво се случва вътре и показваме лицемерието”, смята бившият депутат. Той добави, че когато ИТН била първа политическа сила, от партията не срещнали подкрепа.

"Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме, за да премахнем модела "ГЕРБ", направихме  го. Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено, че ще участваме”, отбеляза депутатът. По думите му е възможно „Има такъв народ” да е опозиция в новия парламент. "Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП, БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска", обясни Йорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст