ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Байер” ще доставя на Русия основни суровини

Байер/ Bayer

Германската компания "Байер" обяви, че е решила да продължи да доставя на Русия основни селскостопански суровини, обръщайки посоката на коментарите, направени през март, че доставките за 2023 г. ще зависят от това Русия да спре инвазията си в Украйна, предаде Ройтерс.

Най-голямата фирма за семена и пестициди в света съобщи на уебсайта си, че нейният ход има за цел "да помогне за предотвратяване на това, което може да се превърне в безпрецедентна хранителна криза", и че достъпът до руска храна е от съществено значение в това отношение.

През март "Байер" спря всички свои операции в Русия и Беларус, които не са свързани с основни продукти, и заплаши да прекрати основните доставки като семена и пестициди, ако Москва продължи своите непровокирани атаки срещу Украйна.

Обратът в понеделник идва в резултат на споразумение, подписано от Русия, Украйна, ООН и Турция на 22 юли за разрешаване на износа на зърно през три украински черноморски пристанища, блокирани преди това от руския черноморски флот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст