ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДБ внесе документите си в ЦИК, чака отговор от ПП за общо явяване

Да България регистрация ЦИК

"Демократична България" внесе 8888 подписа в Централната избирателна комисия за регистрация в изборите на 2 октомври. Това обяви пред журналисти Надежда Йорданова. 

Йорданова посочи, че в желанието на ДБ за общо явяване на изборите с "Продължаваме Промяната" е ясно заявено. По думите й на ход са колегите от ПП. Тя обясни, че по хронограма до 27 август е възможно регистрираните субекти за изборите да направят нова конфигурация, да се обединят за общо явяване. 

Йорданова коментира, че подписите са събрани на открито и при събирането им много ясно са чули желанията на симпатизантите на ДБ да бъде довършено започнатото и да бъде осигурено стабилно управление на страната. 

"България има нужда от едно голямо обединение, което да представлява протестиращите хора през 2020 г., които ясно заявиха, че не следва България да се управлява от корупционното статукво. Ние дължим това на гражданите. Това, че към настоящия момент ние заявяваме отделна регистрация, означава че очакваме ясен отговор от ПП", заяви Надежда Йорданова.

Относно осмиците в броя събрани подписи, Йорданова коментира, че цифрата 8 е символ на равновесие, на устойчивост. Това е израз на нашето виждане и желание, че в България трябва да има разум в политиката и устойчиво управление, каза тя. 

Хората обичат да гласуват за победителите. Коалиция между ПП и ДБ би означавала сигурно първо място на парламентарните избори, което би привлякло допълнителен брой гласоподаватели, заяви пред БНР бившият депутат от ДБ Владислав Панев, съпредседател на "Зелено движение", което е част от "Демократична България".

"Бягаме за по-добър резултат, за повече. Колкото повече, толкова повече."

Трябва да се изчисти формулата за явяване на изборите, очаква се дълбочинното социологическо проучване, поясни Панев. По думите му двете възможности са "горе-долу на кантар", поне според публично известните досега данни.

15 лева е доста висока цена на газа и за бизнеса, и за битовите потребители, призна Панев. Според него "трябва да имаме по-конкурентна цена спрямо потребителите в другите държави".

Газовата независимост е единственият начин да "обезоръжим" "Газпром", коментира Владислав Панев. "Трябва да осигурим независимост не за една трета от доставките, а за 100% от доставките."

Според него за предстоящия зимен сезон след "политически и стопански разговори" е възможно да се стигне и до използване на алжирски газ срещу износ на зърно от България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст