ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сред приоритетите на БСП са незабавни преговори с “Газпром”

Подаване на документи за изборите в ЦИК БСП

БСП ще се яви на предсрочните избори на 2 октомври "със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство". Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след регистрацията на партията в Централната избирателна комисия за участие във вота. От левицата внесоха 7000 подписа. "Благодарение на нашето участие в редовното правителство имаше мощна социална програма от 22 млрд. лева, която помогна на много семейства да преминат през тежката зима. Борихме се с корупцията като спряхме рекета към фирмите. Вярваме, че хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме. Имаме решения за това как да продължим нататък", каза още Нинова.

Тя представи четири решения на партията, с които "гарантира, че ще преведе България през следващите месеци", ако влезе в 48-ия парламент. На първо място социалистите ще настояват за налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители; сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените; продължение на социалната програма; а на четвърто място тя постави "незабавни преговори с "Газпром". Според лидера на БСП не трябва да се разчита единствено на доставки от "Газпром", а да се търси диверсификация и алтернатива и да се избере най-доброто. "Но засега, поне от това, което виждаме, най-доброто, което се предлага, е от "Газпром", допълни тя. На въпрос дали това не ограничава коалиционните партньори на социалистите, тъй като много партии са срещу преговори с "Газпром", Нинова отговори, че много партии са били срещу такива преговори, но от онзи ден чува "и г-н Василев, и г-н Петков, а вчера и от "Демократична България", че трябва освен диверсификацията с втечнен газ и азерски газ, да се осигури и допълнително количество от "Газпром". "Така че имаме напредък по този въпрос", обобщи тя.

Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата срещу кражбите и източването на пари. Искаме реална социална държава, изтъкна председателят на левицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст