ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пострадалите в катастрофата край Новачене са в тежко състояние

умбалсм пирогов

Всички пострадали при катастрофата край село Скравена, които са в "Пирогов", са в тежко състояние. Това обяви на брифинг изпълнителният директор на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Вчера вечерта по пътя Ботевград – Мездра, в района на село Новачене, пострадаха шестима души при катастрофа между цистерна и джип. В "Пирогов" бяха откарани мъж и две деца.  

"Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черепно-мозъчна травма, травма на гръден кош, с фрактура на таза, в тежко състояние, интубиран", отбеляза д-р Димитров. В момента продължават да се правят всички действия по спасяването на живота му. Той е претърпял две операции през нощта, добави лекарят.

Едното дете е в сравнително по-добро състояние. Няма опасност за живота му, обясни д-р Димитров. Има черепно-мозъчна травма, която не налага интубиране, добави той. Другото дете е в тежко състояние с политравма, с опасност за живота, на апаратна вентилация, каза директорът на "Пирогов". Двете деца са на 13 и 14 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст