ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниела Добрева – с четири високи поста във финансови институции

Даниела Добрева

Правителството определи заместник-министъра на финансите Даниела Добрева за управител за Република България в Черноморската банка за търговия и развитие, за заместник-управител за Република България в Международния валутен фонд, за управител за Република България в Международната инвестиционна банка, за ръководител на българската делегация в Съвета на Международната банка за икономическо сътрудничество и член на Съвета.

До преди да бъде назначена за заместник-министър на финансите Даниела Добрева работила като съветник към кабинета на подуправителя, ръководещ управление „Емисионно“ в Българската народна банка.

На днешното си заседание кабинетът одобри и допълването на състава на Международната асоциация за развитие на Световната банка, в която министърът на финансите Росица Велкова е определена за управител за Република България. Страната ни стана 174-ият член на Асоциацията в края на 2021 година.

България е страна-членка в Черноморската банка за търговия и развитие, Международния валутен фонд, Международната инвестиционна банка, Международната банка за икономическо сътрудничество и Международната асоциация за развитие и като акционер се ползва с правото да определи свои представители в управителните органи на международните финансови институции, съгласно учредителните им договори и вътрешните им правила.

Борислава Кирилова

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст