ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До 30 септември се подават оферти за проектиране на ремонта на 13 км от Върбишкия проход

първа копка багер път ам хемус

До 30 септември се подоват оферти за изработване на технически проект за основен ремонт на близо 42 км пътища в област Шумен. Областното пътно управление на Агенция "Пътна инфраструктура" в Шумен вече обяви обществена поръчка.

Тя е разделена в три обособени позиции. В едната позиция е проектирането на основния ремонт на 13.4 км от първокласния път I-7 Силистра – Дулово – Шумен – Върбица – Ямбол – Лесово, в участъка от хижа „Върбишки проход“ до границата с област Бургас при билото на прохода. Участъкът от първокласния път е затворен за движение повече от 10 години. В отсечката има деформации, мрежовидни пукнатини, улягания за локален ремонт, свлечени банкети и габиони, запълнени земни окопи. При 182-ри км е регистрирано свлачище. Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 268 000 лв. без ДДС.

В другата обособена позиция е проектирането на основния ремонт на 10.7 км от третокласния път ІІІ-2007 Каспичан – Плиска – Златна нива /от км 0+000 до км 10+747/. Отсечката е основна пътна връзка за населените места в община Каспичан и свързва първокласния път I-2 Русе – Разград – Шумен – Варна с път ІІІ-7003 Избул – Златна нива – Царев брод – Шумен и от там по път с I-7, област Силистра. Участъкът е в много лошо експлоатационно състояние с множество нарушения по пътната настилка, улягания, деформации и т. н. Индикативната стойност на поръчката е 214 940 лв. без ДДС.

В следващата обособена позиция е проектирането на ремонта на 17.7 км на път ІІІ-731 Радко Димитриево – Друмево – Черноок. Третокласното трасе свързва път II-73 Шумен – Карнобат през Ришкия проход и път III-208 Провадия – Дългопол към Айтоския проход. Участъкът е в лошо експлоатационно състояние с множество нарушения по пътната настилка, улягания и с проявени свлачища и срутища. Индикативната стойност на поръчката е 360 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на проектантските работи за всяка една от обособените позиции е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

 

Върбишкият проход 

е планински проход (седловина) между Котленска планина на запад и Върбишката планина на изток (части от Източна Стара Планина), в Община Върбица, област Шумен и Община Сунгурларе, Област Бургас.

Дължината на прохода е 28.7 км, а надморската височина на седловината – 891 метра.

През прохода преминава участък (от км 176.8 до км 205.5) от първокласния Републикански път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол – ГКПП Лесово – Хамзабейли. Пътят през прохода е тесен, с големи наклони, остри завои и силно повредена (на места унищожена) асфалтова настилка и е официално затворен от Агенция "Пътна инфраструктура" целогодишно.

Западно от прохода в Котленската планина се намира пещерата "Леденицата".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст