Евтиният ток от АЕЦ “Козлодуй” да остава за българската индустрия и семейства

Корнелия Нинова

"Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българката индустрия и семейства и да не се изнася." Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия в Плевен, посветена на енергийната криза и развитието на ядрената енергетика в България.

Събитието се проведе по инициатива на водачът на листата на "БСП за България" в Плевен проф. Румен Гечев и на нея от страна на левицата присъстваха още водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова, членът на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и областния и общински председател Свилен Атанасов.

Нинова подчерта, че ядрената енергетика става все по-важна в тази криза. "Ако бяха послушали БСП за АЕЦ "Белене", сега ситуацията за България щеше да е съвсем друга. България има нужда от втора ядрена централа", категоричен бе лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи 4 конкретни решения, които левицата предлага:

1. Евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася.

 2. За да подпомогнем икономиката и домакинствата, трябва да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергиини дружества.

3. Отсега да се реши да се отложи либерализацията на пазара за битовите потребители.

4. Болници, училища, детски градини да се върнат на регулирания пазар.

"Това е комплекс от мерки, а не решения на парче. Това е план за справяне с кризата, за стабилност, за социална и сигурна държава", каза в заключение Нинова, която призова присъстващите да гласуват за тези разумни предложения с номер 28 на изборите на 2 октомври.

По-късно представителите на БСП положиха цветя пред мавзолея костница  на загиналите  войници в битката с Осман паша по време на Руско-турската освободителна война.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст