Кабинетът дотира ДАНС с още 3,2 млн. лева

данс

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Държавна агенция "Национална сигурност" за 2022 г, решението е взето на днешното редовно заседание.

По бюджета на Държавна агенция "Национална сигурност" за 2022 г. са одобрени допълнителни разходи в размер на 3 200 000 лв., както следва:

за изграждане на комуникационна и информационна система в Държавна агенция "Национална сигурност" за обмен на класифицирана информация в реално време – 1 200 000 лв.;

за обезпечаване на Държавна агенция "Национална сигурност" с кадрови ресурс за изпълнение на дейности, свързани с изграждане, поддръжка и развитие на комуникационни и информационни системи, проучване, разработване и внедряване на нови информационни технологии, системи и стандарти за законно прихващане, на технически и комуникационни съоръжения и средства и др. – 2 000 000 лв.

Средствата сa за сметка на предвидените разходи в централния бюджет за изпълнение на политики по чл. 1, ал. 5, т. 15 от Закона за Държавния бюджет на Република България за 2022 г. в област "Вътрешен ред и сигурност".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст