ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП се срещна с мисията на ОССЕ в България

Кристиан Вигенин

Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов и членът на Националния съвет на БСП Георги Свиленски се срещнаха с мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в България, ръководена от Нина Суомалайнен. Срещата се проведе по покана на организация.

Представителите на левицата запознаха международната делегация с хода на кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Обсъдени бяха изцяло машинното гласуване, ролята на служебния кабинет в организацията на изборния процес и намесата му в предизборната кампания, гласуването извън България. 

Социалистите изразиха съжаление, че парламентът не е приел да се гласува смесено, с хартиени бюлетини и с машини, и споделиха, че изцяло машинното гласуване притеснява част от избирателите, основно възрастни хора, и може да е причина те да не излязат да упражнят правото си на вот.

Представителите на ОССЕ отправиха въпроси, свързани с възможността да се състави стабилно правителство след изборите. Кристиан Вигенин подчерта, че това много ще зависи от изборния резултат и от избирателната активност, като отбеляза, че един силно фрагментиран парламент би затруднил този процес.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст