Донев: Кризите възстановяват загубеното доверие към държавата

Гълъб Донев

Организирането на честни и свободни избори, както и добрата координация с областните управители за решаването на редица заварени проблеми бяха основните теми, които служебният премиер Гълъб Донев постави на вниманието на участниците на провелата се в резиденция "Бояна" в работната среща. Премиерът, министри от служебния кабинет и областни управители обсъдиха действията на правителството по подготовката на изборите, като акцент беше поставен върху превантивните мерки за противодействие на контролирания и купения вот. Изтъкнати бяха мерките за гарантиране сигурността на машините за гласуване. Целта е с реални действия да бъдат разсеяни всякакви съмнения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран.

Донев акцентира върху значението на цялостната координация между изпълнителната власт и териториалните ѝ органи в лицето на областните управители. И добави, че се работи целенасочено по темата за постигане на напредък, защото по-добрата координация ще подобри и качеството на живот на българските граждани. Като пример за добро взаимодействие посочи действията по преодоляването на последиците от бедствието в Карловско. "Когато работим организирано и в синхрон, можем да се справим и с големи беди", отбеляза той и открои усилията на институциите и гражданската активност. "Животът в кризи допринася за възстановяване на загубеното доверие към държавата и нейните механизми да се грижи за своите граждани, не само като ги подкрепя финансово в трудни за тях моменти, но най-вече като създава условия за обществен живот в норма", подчерта министър-председателят.

Дървата за огрев бяха друга тема, която бе обсъдена. От страна на правителството бе заявено категоричното намерение да има пълна прозрачност по проблема, както и безкомпромисност за злоупотребите. Работи се и по подготовката на законодателни предложения, които да запълнят дефицити в нормативната уредба и които да бъдат предложени на вниманието на следващия редовен кабинет. Сред ostanalite теми бяха трудностите при тежкотоварния трафик, зимното почистване и почистването на речните корита, състоянието на инфраструктурата по места, както и подкрепата за малкия и среден бизнес по линия на европейските средства. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст