Отделни звена в МВР са били в услуга на Семерджиев

Катастрофа - Черни връх - Георги Семерджиев - 5 юли 2022 година

Разследването за "полицейския чадър" над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" през юли в София, е установило че има замесени различни подразделения на МВР, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му, от доклада на инспектората става ясно, че различни подразделения са действали по различен начин – някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, по който нито законът предвижда, нито предвиждат правилата в МВР по отношение на Георги Семерджиев. Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев, посочи министърът.

"Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил задържан и пуснат да избяга след задържането, което е абсурдно. Имало е достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди и обезпечи лицето след като е задържано. След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно – това е един от случаите преди катастрофата", заяви Иван Демерджиев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст