Ще има газ за зимата, увери Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини, не очаквам проблем. Подписан е договор между "Булгаргаз" и "Топлофикация София", с който се гарантира наличието на достатъчни количества газ и за 2023 година." Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите ѝ не се предвижда намаляване на уличното осветление, като икономии могат да се правят единствено в административните сгради.

Фандъкова отбеляза, че официално инфлацията е над 18 процента. "Ново увеличение не е решение, трябва да се търси начин за компенсации заради високата цена на газа. "Топлофикация" ще продължава да трупа дългове, дали ще стане държавна е въпрос на разговори, преговори, сметки, важно е да остане публична собственост, не се коментира вариант на приватизация", допълни тя. И подчерта, че е необходимо да се реализира планът за модернизация на топлинното дружество.

Кметът каза, че всяка година се почистват около 100 километра речни корита и уточни, че превенцията е много важна.

Столичният градоначалник отрече да има липса на контрол върху ремонтите в столицата. "Не отговаря на истината, че се режат цели павета", коментира Фандъкова във връзка с ремонта на жълтите павета на площад "Цар Освободител". В понеделник започва цялостната реконструкция на улица "Кукуш" – подмяна на канализация, водопроводи, ново осветление.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст