ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин обяви частична мобилизация в Русия

путин

Руският президент Владимир Путин обяви днес частична военна мобилизация в Русия, предаде ТАСС.

Указът за частична мобилизация е подписан. Мобилизационните мероприятия започват днес, изтъкна руският президент.

Мобилизацията ще обхване само граждани от запаса, най-вече тези, които имат опит, подчерта Путин. Мобилизираните в рамките на частичната мобилизация ще преминат през допълнителна подготовка, каза още руският лидер.

Ще използваме всички средства, за да защитим Русия – това не е блъф, заяви Владимир Путин в излъчвано по телевизията обръщение.

"Тези, които се опитват да ни шантажират с ядрени оръжия, трябва да знаят, че розата на ветровете може да се обърне в тяхна посока", каза руският президент по адрес на западните страни.

В рамките на обръщението си руският лидер обяви частична военна мобилизация в Русия.

Русия ще подкрепи решението на жителите на украински Донбас, Запорожка и Херсонска област, което ще бъде взето на предстоящите там референдуми, заяви още Путин.

"Решението за своето бъдеще, което ще вземат мнозинството жители на Донецката и Луганската народна република, на Запорожка и Херсонска област, ще бъде подкрепено от нас", каза руският лидер.

Властите на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република, както и поставените от Москва администрации на окупираните части от Запорожка и Херсонска област, взеха решение да организират от 23 до 27 септември референдуми присъединяване към Русия.

Руски политици обещаха цялата необходима помощ и приоритетно разглеждане на резултатите от вота. ЦИК в Москва съобщи, че ще помогне на Донбас, Херсон и Запорожието да организират няколко десетки бюра за гласуване на територията на Русия за хората, напуснали тези региони, посочва руският в. "Известия".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст