ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще е във Велико Търново на Деня на независимостта

независимост българия

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията, посветени на 114-годишнината от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново.

На крепостта „Царевец“ от 10.40 часа Йотова ще отправи приветствие по случай празника. Вицепрезидентът ще се включи в празничното шествие до паметника „Майка България“.

Велико Търново е център на тържествата за 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд в църквата "Свети 40 мъченици". Вечерта в тържествената проверка заря ще участва служебният премиер Гълъб Донев.  

Празничните прояви започват с тържествена литургия в църквата "Св. 40 мъченици". По традиция в крепостта Царевец от 10.30 часа е военния ритуал по издигане на националния флаг. 

Историци, политици, конституционалисти и експерти по недвижимото културно наследство ще участват в конференцията "Велико Търново – историческа и духовна столица на България – правно положение и перспективи".

Кулминацията на честванията за 114-ата годишната от обявяването на Независимостта на България е вечерта с тържествена проверка заря на площад "Цар Асен Първи" от 19.30 часа.

Тържества по повод Деня на независимостта ще има в цялата страна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст