ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Дискордиа“ расте с инвестиции в хора и технологии

Христо Христов

„Дискордиа“, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, вече има в екипа си 2000 служители. С това българската фирма затвърждава водещата си позиция на най-голямата транспортна компания в страната. Дейността ѝ е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Освен в България, „Дискордиа“ има свои офиси в Румъния и Украйна.

Плановете й до 2030 г. са да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ приходи да достигнат 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.
Фирмата отбеляза 30-годишния си юбилей, а Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“, връчи почетен плакет на служител №2000 – Сибила Фердинандова, която се присъедини към дирекция „Морски и въздушен транспорт“. „Отговорност на компанията е да продължи да създава невероятна среда за работа както за водачите, така и за служителите в офисите на „Дискордиа“, отбелязва Вайтилингам.
Балансът е: 30 години на пазара, средногодишен темп на растеж от 35%, екип от 2000 професионалисти и флотилия от 1300 модерни камиона.“Не бих могъл да съм по-горд с компанията. Благодаря на всички колеги за тяхната отдаденост и амбиции да растем заедно. Именно техният професионализъм ме кара да вярвам, че целта ми „Дискордиа“ да влезе в топ 10 на най-големите и успешни транспортни и логистични компании в Европа, е все по-близо“, подчертава Христо Христов, изпълнителен директор на „Дискордиа“.
Фирмата е основана през 1992 г. във Варна със само два автомобила, а днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора. Приходите ѝ за миналата година се равняват на 272 млн. лв., а ръстът е с впечатляващите 50 процента.
Основен принос за тези постижения имат инвестициите в нови технологии и служители, както и постоянната оптимизация на процесите. Купуват се и най-нови системи за тежкотоварни автомобили с цел намаляване на въглеродните емисии, а партньори на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.
За постигане на целите до 2030 г., основен фокус за компанията ще бъдат инвестициите в хора. Компанията си партнира с висши учебни заведения, предоставяйки стипендии и възможности младите хора да се докоснат до реалния бизнес чрез стажантски програми. В рамките на годината „Дискордиа“ планира да назначи 500 души, през следващата – 700-800, а след три години има за цел да расте с 1000 души на година. През последните години компанията се превърна в технологичен лидер в транспорта.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст