ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия открива мобилизационен пункт на грузинската граница

руско-грузинска граница русия грузия верхний ларс (АП)

Руските войски ще разположат мобилизационен пункт на ГКПП Верхний Ларс на руско-грузинската граница. Именно там напоследък се наблюдават най-дългите опашки от желаещи да напуснат Руската федерация във връзка с обявената частична мобилизация в страната, съобщи руското вътрешно министерство.

В изявлението се отбелязва, че "сериозно нараства притокът на леки автомобили, движещи се към Грузия".

За да се организира безопасността на гражданите и да се намалят рисковете от "неправомерно поведение и възникване на конфликтни ситуации, в резултат на срещата участниците решиха гражданите да преминават границата пеша, както и редица допълнителни мерки бяха планирани от гледна точка на реда и безопасността на пътя".

"В най-скоро време на пункта ще бъде разположен мобилизационен пункт на военната служба", се казва в съобщението.

Пристигащите от Русия в Грузия почти са се удвоили, откакто миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация във връзка с конфликта в Украйна, предаде Франс прес, като се позова на грузинското министерство на вътрешните работи.

"Броят на тези хора се е увеличил до около 10 хиляди на ден. Например в неделя са били 11 200, а вчера – по-малко от 10 хиляди", се казва в съобщението. За сравнение, точно преди обявяването на мобилизацията те са били 5-6 хиляди, изтъква грузинското министерство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст