ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Минеков отклонява покана на частни организации – вика ги при него

Министерство на културата

Утре, 29-и септември, в БТА, от 11.00 часа ще се проведе публична среща-дискусия с представители на частни културни организации, които ще обсъждат  резултатите от конкурсната процедура на Министерството на културата по „Програмата за възстановяване и развитие на частни културни организации – 2022“.

За срещата те били поканили министъра на културата Велислав Минеков и членовете на Управителния съвет на Националния фонд „Култура“. От Министерството на културата обаче отклонили поканата – обявили, че те организират среща, на която ще обсъждат работата на Националния фонд „Култура“ по темите, заявени в поканата от представителите на частните културни организации.

"Министърът на културата и членовете на Управителния съвет на Националния фонд „Култура“ са убедени в необходимостта от широк и открит диалог с представителите на независимия културен сектор в България. Затова и екипът на Министерството на културата и членовете на УС на НФ „Култура“ предлагат срещата да се проведе на 11-и октомври от 11.00 часа в  зала „Сцена 17“ в сградата на Министерството на културата.

От страна на Националния фонд „Култура“ участие ще вземат членовете на Управителния съвет и представители на администрацията, както и ресорният заместник-министър проф. Борислава Танева", съобщават на сайта на културното министерство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст