ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Щетите в Народния театър след бурята са за милиони левове

Народен театър Иван Вазов

Щетите в Народния театър "Иван Вазов" след вчерашната буря са за милиони левове, съобщи БТА, цитирайки ръководството на театъра. В момента се оценяват точния размер на щетите от комисия, назначена от директора Васил Василев.

Вчера публиката е била изведена по време на спектакъла "Когато гръм удари, как ехото заглъхва", който се играе на камерна сцена. За щастие, нямаше заплаха нито за актьорите, нито за публиката, нито за техническия персонал, разказват от театъра. Сцената на четвъртия етаж не е пострадала.

Основен ремонт на театъра не е правен от 46 години, преди четири години е имало козметичен ремонт, който е глътнал няколко милиона лева, но е бил само замитане на видими проблеми под килима, коментират от трупата. По думите им сградата, която е паметник на културата и е уникална, има сериозни проблеми които трябва да се отстранят с един много тежък ремонт, за който от театъра се надяват, че ще се активизира със всички сили Министерството на културата и държавата, в лицето на правителството. Подобен ремонт не е финансово по силите на Народния театър, заявяват от театъра.

Първо смятаме, че трябва да реагира държавата и ще мислим междувременно дали е необходимо да се обърнем към хората с молба за помощ, допълват от театъра.

"Направили сме всичко необходимо да осигурим нормалната работа на театъра. Така че довечера, и въобще, да има представления по програмата и да посрещнем нашата публика. Целта е да не усетят дискомфорт – нито актьорите, нито публиката", казват още от ръководството на театъра. 
 
Притеснението на театралите е, че тепърва навлизаме в есенния сезон, а следва и зима, за която се знае, че няма да бъде лека. Затова трябва да се предприеме действие за авариен ремонт, а след това – и за сериозен ремонт, допълват от Народния театър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст