ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът на Азербайджан идва на официално посещение у нас

Илхам Алиев

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще бъде на официално посещение в България утре и на 1 октомври по покана на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата президенти ще направят преглед на стратегическото партньорство между България и Азербайджан и се очаква да обсъдят развитието на сътрудничеството в енергетиката, икономиката, сигурността, туризма, науката, образованието и културата, се отбелязва в съобщението.

Утре президентът Илхам Алиев ще бъде посрещнат от президента Румен Радев с официална церемония пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ , по време на която националният химн на България ще бъде съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския държавен глава. Илхам Алиев ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

След церемонията по официалното посрещане, на „Дондуков“ 2 президентите ще проведат среща на „четири очи“, ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Азербайджан, след което Румен Радев и Илхам Алиев ще дадат съвместни изявления за медиите.

На 1 октомври президентът Илхам Алиев ще участва в церемонията по въвеждане в търговска експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която ще се състои в зала 3 на НДК.

В рамките на визитата си у нас президентът Илхам Алиев ще се срещне и със служебния премиер Гълъб Донев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст