ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Страните от ОПЕК+ ще се срещнат на 5 октомври във Виена

опек

Страните членки на споразумението ОПЕК+ ще се срещнат на 5 октомври на живо във Виена в централата на ОПЕК за първи път от март 2020 година. Това съобщават в прессъобщение от организацията.

В австрийската столица ще се събере на заседание мониторинговия комитет, а след това ще има среща и на министрите на енергетиката и нефта на страните от ОПЕК+.

За последен път страните от ОПЕК+ имаха среща на живо през март 2020 година. След това всички заседания на алианса се провеждаха във формата на видеоконференции заради пандемията от коронавирус.

По-рано агенция Reuters, като се позова на източник от една от делегациите, съобщи, че страните от ОПЕК+ обсъждат понижение на добива на нефт през ноември в обем между 0.5 и 1 млн. барела на ден, за да поддържат ситуацията на нефтения пазар.

На последната среща на ОПЕК+ на 5 септември страните от организацията взеха решение за намаляване на добива на нефт през октомври със 100 хил. барела на ден. Както става ясно от комюникето от срещата, страните от ОПЕК+ ще се върнат към нивата на производство от август. В документа се подчертава, че решението за увеличение на добива, взето месец по-рано, се е отнасяло само за септември. Заедно с това, министрите на страните от ОПЕК+ са се договорили да се провеждат срещи на алианса по всяко време, когато е необходимо, за да могат да реагират на пазарната ситуация. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст