ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев: Призовавам всички да излязат и да гласуват

Румен Радев

"От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре. Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват, да не остават никой друг да решава вместо тях", заяви след като гласува президентът Румен Радев.

По думите му изборите са право, но и отговорност към бъдещето на България. "Надявам се българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват. Няма да бъде лесно, все по-трудно се съставят правителства. Сблъсъкът е между две тези – правителство на всяка цена, което може в средносрочен план да доведе до неустойчивост, и отстояване на принципите и очертаните червени линии от самите партии, което води към спадане на подкрепата към тях", допълни Радев.

Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, каза още президентът, следа като гласува в професионалната гимназия по транспорт в столицата. Той посочи, че е гласувал в подкрепа на демократичните процеси у нас. 

По думите на държавния глава са нужни решителни реформи и стратегически решения. От гласуването ни днес зависи колко силни и устойчиви ще са правителството и парламентът утре, каза Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст