ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кметът на Симитли агитирал в секция, в която синът му е кандидат

Иван Демерджиев

В изборния ден на 2 октомври кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е агитирал и е притеснявал членовете на една от секциите. Синът на кмета е бил кандидат-депутат във въпросната секция. Това обяви пред репортери служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. От МВР са предприели действия, но от прокуратурата са показали, че "крехкото доверие между двете институции е в опасност", защото са отказали да образуват разследване. Министърът призова държавното обвинение подробно да обясни своите мотиви за случая. Кметът не е задържан, тъй като на място е пристигнал районният прокурор на Дупница. "Ние отидохме, реагирахме до пристигане на районния прокурор. И целят контрол се осъществяваше от него", посочи още Демерджиев.

ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в практиките, свързани с купуване на гласове. Има три сигнала срещу БСП и един срещу "Продължаваме промяната", при които се е стигнало до досъдебни производства. Силовият министър увери, че от МВР са направили това, което се е очаквало от институцията – дали са възможност за честни и свободни избори. Има 77 образувани досъдебни производства, има и две присъди по бързи производства заради търговия с вот.

Демерджиев коментира и темата за мигрантския натиск. "Мигрантската обстановка е под контрол и ще бъде такава, докато аз съм министър на вътрешните работи", увери той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст