ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Викат Нинова на разпит в прокуратурата по жалба на Кирил Добрев

Корнелия Нинова

Прокуратурата проверява БСП заради жалба на Кирил Добрев, който беше изключен от партията. Това обяви на брифинг лидерът на социалистите Корнелия Нинова. "Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП", каза тя. На 3 октомври Нинова получила призовка за разпит. От документа станало ясно, че тя трябва да предостави запис, заверени копия на стенограма и протокол от проведено през август заседание на Националния съвет на левицата. Трябвало да връчи призовки и на други членове на съвета, на организационния секретар и  на зам.-председателя на контролната комисия, за да обяснят какво са говорили по време на партийния пленум. "Съдът отказа да впише изключването на Добрев, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се и сега жали, че не е допуснат до Национален съвет", подчерта Нинова.

Соцлидерката е категорична, че никой няма да се яви на разпит в прокуратурата, а левицата ще се бори за реформиране на съдебната система.

"Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието.  Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите им, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП? Това се случва безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването", изтъкна Нинова.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст