ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христо Даскалов вече не е директор на БАБХ

Христо Даскалов

От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността на изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. Това съобщи на извънреден брифинг тази вечер заместник-министърът на земеделието Крум Неделков.

На мястото на Даскалов е назначен Христо Вълчанов, който досега беше зам.-изпълнителен директор на БАБХ.

Зам.-министър Неделков оповести и причините за освобождаването на директора на държавната агенция от длъжност.

"В абсолютно нарушение на изборното законодателство, вчера Христо Даскалов се връща на работа преди ЦИК да обяви поименно избраните депутати. Същия ден Даскалов приема разпоредителни действия, свързани с уволнения и назначения на служители в БАБХ", посочи Крум Неделков.

"Също така сключва неправомерно анекс към договор с изтекъл срок на действие и в края, след всички тези разпоредителни действия, заминава на служебна командировка в Италия на разноски по проект на структурата на БАБХ", каза още заместник-министърът.

За всички тези действия не е бил уведомен министърът на земеделието Явор Гечев. Неделков бе категоричен, че Министерство на земеделието не толерира подобен род действия и поведение.

Проф. Христо Даскалов оглави БАБХ в последния ден на миналата календарна година. Тогава със заповед на Кирил Петков Даскалов зае мястото на Христо Вълчанов.

Даскалов бе едно от главните действащи лица, когато възникна проблемът между държавната агенция и частната компания "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево" през лятото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст