ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пътищата бъкат от пияни и дрогирани шофьори

пиян шофьор

Българите продължават да шофират пияни и дрогирани – това е изводът от поредната статистика, изнесена от МВР за проверките по пътищата. Само за последното денонощие 33 са пияните водачи, а 9 дрогираните, хванати от полицията. Специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата стартира след катастрофата в София, причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади пешеходки. И от 5 юли, когато дрогираният Семерджиев премаза двете момичета досега, не минава и ден без да цъфнат нови 20-30 пияни или надрусани водачи.

9875 моторни превозни средства са проверени в рамките на акцията. Извършен е контрол на 12 229 водачи и пътници. Съставени са 3146 фиша и 757 акта за установени административни нарушения, отчитат от МВР.

В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 – с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет души, а осем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст