ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Британците се запасяват с термо бельо, за да пестят от отопление

термо бельо

Британците се запасяват с термо бельо, ръкавици и халати, които да им помогнат да се справят със студеното време, за да не включват термостата и да пестят пари, предаде Ройтерс.

Продажбите на одеяла с качулка, пижами, термо бельо и пантофи са скочили през последните седмици, според данните на най-голямата британска верига универсални магазини "Джон Люис".

Сметките за електроенергия се повишиха тази година и потребителите се борят с висока инфлация при всички стоки, включително хранителните, а ипотечните кредити също тръгнаха нагоре, което води до рязък скок на разходите за живот.

Продажбите на дамско термо бельо са нараснали повече от двойно през последната седмица спрямо предходната, а одеялата с качулка са се превърнали в бестселър. Продажбите на хавлии са нараснали със 76 на сто спрямо предходната година.

"С оглед на опасенията за разходите за електроенергия  купувачите пазаруват с мисъл как да им е по-топло", заяви днес в комюнике Клеър Майлс, шеф на подразделението за мода в "Джон Люис".

Пижамите също се изкупуват много по-рано от обикновено, обяви търговецът на дребно, което е знак, че тази година те ще се използват, за да топлят в студеното време, а не като като коледен подарък.

"Теско" (Tesco), най-голямата верига британски супермаркети, съобщи вчера, че потребителите продължават да променят навиците си, за да пестят пари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст