ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дунчев от ПП: Борбата с корупцията е по-важна от кабинета на ГЕРБ

Александър Дунчев

"Моето лично мнение е, че борбата с корупцията е по-важна от правителството на ГЕРБ." Това каза пред bTV Александър Дунчев от "Продължаваме промяната", който ще е депутат в 48-ото Народно събрание. Той обяви, че Националният съвет на партията вече е взел решение дали ще участват в правителство с ГЕРБ. То обаче ще бъде обявено на брифинг в 11 ч. от съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков. Дунчев каза, че се надява да има редовно правителство, тъй като служебния кабинет "си е изиграл картите" с уволнението на проф. Христо Даскалов от поста директор на Българска агенция по безопасност на храните.

"Продължаваме промяната“ ще се бори истински за борба с корупцията – дали в правителство, дали като опозиция – няма  никакво значение", уточни бъдещият депутат. Според него не е редно всички партии да "се трупат" в дясното пространство, а в неговата партия са по-скоро центристки настроени.

Ако вторият мандат дойде при "Продължаваме промяната", от формацията ще преговарят с всички партии, които имат същите принципи като тях – държавата да се освободи корупцията. Съпротивата е брутална на всички нива, подчерта Дунчев.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст