ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Международните резерви на Русия са намалели с 4.4% през септември

Централната банка на Русия

Според данните за септември, международните резерви на Русия намаляват с 24.97 млрд. долара до 540.69 млрд. долара. Това се съобщава на сайта на Централната банка на Русия.

„Международните резерви възлизат на 540.7 милиарда долара към 30 септември. Спадът с 9 милиарда долара през седмицата е заради отрицателна преоценка“, се казва в изявлението.

Според резултатите от първите девет месеца на тази година резервите на Русия са намалели с 89.94 млрд., или 14.3 на сто. Към началото на годината цифрите бяха 630.63 млрд. долара. Намаляването на валутните резерви беше повлияно от международните санкции срещу Москва и нестабилната ситуация в световната икономика, причинена от засилването на енергийната и финансовата криза.

На 29 септември пресслужбата на Банката на Русия публикува статистика, според която международните резерви на Русия са намалели през седмицата с 8 млрд. долара до 549.7 млрд. долара. Тези активи включват резерви от чуждестранна валута, монетарно злато, специални заемане на права, резервна позиция в Международния валутен фонд (МВФ) и други ценни книжа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст