ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От 10 октомври Русия спира транспорта от неприятелски държави

тирове

От утре, 10 октомври, Русия забранява през нейна територия да преминава автомобилен транспорт, превозващ товари на компании, регистрирани в неприятелски държави. Забраната се отнася за страните от Евросъюза, Великобритания, Норвегия и Украйна.

Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи обясни, че ще има 7-дневен гратисен период. Освен това от Русия са изготвили списък с определени стоки, от които са сметнали, че ще имат необходимост. Те единствено ще могат да бъдат превозвани през Русия, въпреки забраната. Всички останали превозвачи ще бъдат принудени да снемат ремаркето или да разтоварят стоката на специални логистични бази, отново следвайки определен списък.

Димитров подчерта, че стоките няма да спрат да се пренасят, но за техния транспорт ще отговарят други компании, от други страни. Те ще се превозват със сръбски и молдовски камиони. Въпросът, който поставя Димитров, е какво би могла да направи държавата, за да защити българските компании и българския бизнес.

Междувременно стана ясно, че в района на Капъкуле се е образувала 40-км опашка от няколко хиляди тира. От Регионалната дирекция "Митници и външна търговия" заявиха, че натрупването на камиони се дължи на увеличения износ от Турция за европейските държави. Не се изключва вариантът това да е станало и в резултат на смяна на маршрутите на тировете, предвид влизащата от утре нова мярка.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст