,,Продължаваме Промяната‘‘ няма да подкрепят експертно правителство

Венко Сабрутев

Венко Сабрутев от ,,Продължаваме Промяната‘‘ обяви, че партията няма да подкрепя експертно правителство, а ще гласуват за конкретни политики в парламента. Според него, правителството на Кирил Петков е било работещо, ГЕРБ са го свалили от власт с идеята те да управляват и затова е редно сега да си поемат отговорността и да съставят свое правителство.

В ефира на "Нова" Сабрутев коментира още, че ГЕРБ са токсична партия, която бяга от отговорност и не желае да се коалира с никого. И "онагледи" извода си със следния пример: Борисов и хората му са обявили, че изпращат посредници за преговори и когато от ПП са им отказали, обявили, че вече не желаят да се коалират с тях.

И още няколко аргумента в полза на… скорострелните предсрочни избори за 49-о Народно събрание изтъкна Венко Сабрутев: 

– те категорично няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, а без тях – в когото и да отиде третия мандат, редовен кабинет няма да има;

– аргументът на ГЕРБ, че колкото и извънредни избори да има, те все ще бъдат първа политическа сила, е манипулативен и доказателството е пред очите на всички: след редовния вот през април 2021 г., Борисов и хората все по-стабилно губят електорална подкрепа;

– Сабрутев поясни, че в 47-то Народно събрание е имало между ПП и ГЕРБ 80% съвпадения на вота. Той смята, че  когато хората гласуват за ГЕРБ, всъщност получават ДПС и ако не искат да гласуват за такова управление има и друга алтернатива.

Според него от ГЕРБ се опитват да обвиняват другите партии , за това ,че те самите няма да могат да съставят правителство.

Венко Сабрутев допълни, че от ГЕРБ е възможно да направят някаква управленческа коалиция , но въпросът бил дали ще я официализират .  Той смята, че ГЕРБ, СДС и ,, Възраждане‘‘  имат достатъчно депутати, за да сформират правителство. По думите му тези партии имат своя коалиция и от ПП ще им бъдат опозиция.

Сабрутев каза още, че стигне ли се до втори мандат от ПП ще свикат Националния си съвет и ще вземат решение какви да са стъпките за в бъдеще.

 

аСабрутев поясни, че от неговата партия категорично ще гласуват против правителство на ГЕРБ.  По негови думи още,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст