Надзирателите излизат на протест, искат реформа

затвори

Синдикатът на служителите в затворите в България обяви, че на 25 октомври ще проведе протест пред Министерството на правосъдието с искане за реформа, съобщиха от организацията. В отворено писмо до министъра на правосъдието Крум Зарков и неговия заместник Мария Павлова синдикатът призовава за дебат и професионален разговор с протестиращите на тема сигурност и законност. 

Според писмото недоволството на синдикатите е заради нерешените теми: корупция, кадрова политика, условия на труд, политика по доходите, подготовка и обучение, техническо обезпечаване и др. Те посочват като проблем и липсата на диалог с ръководството на министерството.

Синдикатът допълва, че в продължение на години Министерството на правосъдието допуска агресията срещу надзирателите да ескалира и не предприема никакви мерки. "Убедени сме, че агресията срещу полицаи, лекари, учители и други професионални съсловия трябва да присъства, като приоритетна в политиките на правосъдното ведомство, а не коментирана само при появата на проблем", се казва в писмото.

Преди седмица служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че е готов да предложи законодателни промени, за да бъде решен проблемът с агресията от страна на лишени от свобода към надзирателите в затворите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст