„Ориент Експрес“ с нова визия и неповторим комфорт

Ако все още не сте гледали последния филм за „Ориент Експрес“ – „Убийство в „Ориент Експрес“ от 2017-а – сега е времето да го направите. Защото оттук насетне интериорът на знаковия железопътен маршрут, свързващ най-вече Париж с Истанбул, коренно ще се промени.

Преди броени дни френската хотелиерска група Accor, ръководеща прословутата железопътна услуга, обяви, че Orient Express 2.0 не само ще дебютира през 2025 г., но и представи нови компютърно моделирани изображения на бъдещия интериорен дизайн на локомотива.  

По данни на Hospitality ON, Architectural Digest и House & Garden, новата визия на „Ориент Експрес“, макар и обновена, ще отдаде почит и на оригиналния интериорен дизайн от края на XIX и началото XX век. Отговорник за новата концепция на луксозния локомотив е френският архитект Максим д‘Анжак, работил за някои от най-големите имена в модната индустрия: Daum, Hermès и Guerlain.

Бидейки главно вдъхновен от 20-те години на миналия век, драматичният интериор ще се характеризира с богата цветова палитра, кадифени мебели, привлекателни осветителни тела и плюшени килими: „Това е вид преосмисляне на легендарния влак, като нов посланик на френския лукс, изцяло вдъхновен от съвременните стилове, Ар деко-то и ампира.“ – съобщава архитектът в изявление.

Вагон-ресторантът, например, ще бъде много добре осветен и изцяло изпълнен в стила на Втората френска империя. Той ще разполага с шикозен стъклен плот, отдаващ почит на големия френски бижутер Рене Жул Лалик (1860-1945). Наред с това върху всяка маса във вагона ще има и специален часовник, който ще звъни по време на коктейли и вечери, заедно с два бутона: един за шампанско и един за повикване на персонала.

Но това тепърва не е всичко…

Луксозните апартаменти ще предлагат на своите гости голямо и удобно легло, просторен диван, баня и съблекалня. Известните панели Lalique „Blackbirds & Grapes“ от оригиналния влак "Ориент Експрес" също ще бъдат изложени в пространството, заедно с красиви дървени и кожени прегради.

Впрочем, изложбата Orient Express Revelation ще гостува във френската столица от 17-ти до 21-ри октомври, а след това в американския град Маями от 30-ти ноември до 4-ти декември.

Ала ако датата на лансирането на обновения локомотив ви се струва твърде далечна, Orient Express La Dolce Vita на Accor е планиран да направи първото си пътуване из Италия още следващата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст