„Ориент Експрес“ с нова визия и неповторим комфорт

Ако все още не сте гледали последния филм за „Ориент Експрес“ – „Убийство в „Ориент Експрес“ от 2017-а – сега е времето да го направите. Защото оттук насетне интериорът на знаковия железопътен маршрут, свързващ най-вече Париж с Истанбул, коренно ще се промени.

Преди броени дни френската хотелиерска група Accor, ръководеща прословутата железопътна услуга, обяви, че Orient Express 2.0 не само ще дебютира през 2025 г., но и представи нови компютърно моделирани изображения на бъдещия интериорен дизайн на локомотива.  

По данни на Hospitality ON, Architectural Digest и House & Garden, новата визия на „Ориент Експрес“, макар и обновена, ще отдаде почит и на оригиналния интериорен дизайн от края на XIX и началото XX век. Отговорник за новата концепция на луксозния локомотив е френският архитект Максим д‘Анжак, работил за някои от най-големите имена в модната индустрия: Daum, Hermès и Guerlain.

Бидейки главно вдъхновен от 20-те години на миналия век, драматичният интериор ще се характеризира с богата цветова палитра, кадифени мебели, привлекателни осветителни тела и плюшени килими: „Това е вид преосмисляне на легендарния влак, като нов посланик на френския лукс, изцяло вдъхновен от съвременните стилове, Ар деко-то и ампира.“ – съобщава архитектът в изявление.

Вагон-ресторантът, например, ще бъде много добре осветен и изцяло изпълнен в стила на Втората френска империя. Той ще разполага с шикозен стъклен плот, отдаващ почит на големия френски бижутер Рене Жул Лалик (1860-1945). Наред с това върху всяка маса във вагона ще има и специален часовник, който ще звъни по време на коктейли и вечери, заедно с два бутона: един за шампанско и един за повикване на персонала.

Но това тепърва не е всичко…

Луксозните апартаменти ще предлагат на своите гости голямо и удобно легло, просторен диван, баня и съблекалня. Известните панели Lalique „Blackbirds & Grapes“ от оригиналния влак "Ориент Експрес" също ще бъдат изложени в пространството, заедно с красиви дървени и кожени прегради.

Впрочем, изложбата Orient Express Revelation ще гостува във френската столица от 17-ти до 21-ри октомври, а след това в американския град Маями от 30-ти ноември до 4-ти декември.

Ала ако датата на лансирането на обновения локомотив ви се струва твърде далечна, Orient Express La Dolce Vita на Accor е планиран да направи първото си пътуване из Италия още следващата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *