Bugatti със смарт часовник от въглеродни влакна

Bugatti Carbone

Bugatti обяви, че създава нов смарт часовник, наречен Carbone Limited Edition. Както може да се очаква, цифровият часовник е направен от въглеродни влакна и се смята за първи по рода си.

Продава се на цена от 2299 английски паунда и е ограничен до 2500 екземпляра. Само първите 500 трябва да бъдат доставени през декември. Bugatti Carbone се произвежда от австрийска фирма, наречена Viita, която произвежда часовници за първокласни марки като Swarovski.

Освен изцяло карбонов корпус, Bugatti Carbone разполага със сензорен дисплей с резолюция 390×390, защитен от сапфирено стъкло. Той е със 100 метра водоустойчивост, GPS и живот на батерията до 15 дни, при положение, че GPS не е активиран.

Ако използвате новия модел като обикновен смарт часовник, от Bugatti твърдят, че той ще издържи между два и три дни, преди да има нужда от зареждане.

Това е вторият смарт часовник на Bugatti, като при последния модел се използва батерия, която е с 22 процента по-мощна от предишната – 540 mAh. Освен това новият часовник е с 13 процента по-лек от своя предшественик.

Въглеродният корпус, който е излят от масивен блок, включва ивици във френско „състезателно синьо”, в което са боядисвани известните състезателни автомобили Bugatti от началото на ХХ век. Включени са различни цифрови циферблати, които наподобяват скоростомера на хиперавтомобила Bugatti Chiron.

Подобно на повечето други смарт часовници, Bugatti Carbone има сензор за сърдечен ритъм в задната част на корпуса, измерващ ударите в минута и променливостта на сърдечния ритъм. Часовникът също така измерва сърдечно-съдовото възстановяване, предлага препоръки за тренировки, оценява биологичната възраст на потребителя, предупреждава го за нарастващи нива на стрес, притежава крачкомер и проследява продължителността на съня.

Часовникът се предлага с чифт каишки, включени в кутията. Има от сив и черен силикон, както и вариант – найлонова каишка.

Необичайно за смарт часовник, от Bugatti предлагат новия си модел с петгодишна гаранция. Това вероятно е опит от компанията да убедят купувачите, че часовникът няма да остарее само след две години и те ще получат поне половин десетилетие употреба за своите 2299 английски паунда.

Вибке Щал, управляващ директор на Bugatti International, най-тържествено обяви: „В Bugatti използването на иновативни технологии и материали е също толкова важно, колкото външния вид, функционалността и надеждността. Смарт часовникът Carbone Limited Edition включва всичко това, не само защото при производството му са използвани въглеродни влакна, но защото е и уникален със своята технологична концепция, красота и дизайн.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст