От ГЕРБ искат решенията да се взимат по нестандартен начин

Парламент промени в закона за съдебната власт Тома Биков

"Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов незаконно преди 5 месеца, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ по някаква кандидатура?‘‘

Така с въпрос реагира депутатът от ГЕРБ Тома Биков на журналистически въпрос по повод предстоящия трети опит за избиране на председател на Народното събрание.

"По-добре Петков да се дръпне назад. Всеки трябва да направи отстъпки – и ние, и останалите. Ако някой не е готов на подобно действие, ще блокира процесът", категоричен бе Биков.

Според него страната е в тежка ситуация не толкова заради избора на председател, колкото заради проектобюджета, който Министерството на финансите представи за 2023 година.

"Предвижда се 6% дефицит, 15 млрд. лева дълг, нулев икономически растеж и инфлация от над 6 процента. Прави се уговорката, че ние трябва да изтеглим дълг, но не се знае дали ще ни го отпуснат", добави Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ е на мнение, че решенията в 48-то Народно събрание трябва да се взимат по нестандартен начин. "Този парламент или няма да излъчи правителство, а президентът ще продължи да управлява, или максимална част от партиите ще съставят мнозинство, което да излъчи правителство на "националното съгласие" или на "националното спасение", допълни Биков.

"Нито ние сме склонни да гласуваме за кандидат на ПП, нито те – за кандидат на ГЕРБ. "Демократична България‘‘ направиха две предложения – да има ротационен председател или най-възрастният да води. Ние приехме и двата варианта, а ПП не се съгласиха с нито един", обърна внимание депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST