Оставиха в ареста рецидивист, пребил до смърт мъж в Ихтиман

бой

Рецидивист, пребил до смърт жител на Ихтиман, бе оставен за постоянно в ареста, съобщиха от МВР.  Разследването по случая започнало на 24 октомври, след като мъж съобщил в полицията, че е открил баща си в безпомощно състояние със следи от побой.

Пострадалият е бил транспортиран от екип на Спешна помощ в столична болница с множество наранявания – с опасност за живота.

След бързо разследване извършителят бързо е бил установен и задържан за срок до 24 часа. Докато криминално проявеният е изтърпявал мярката си за задържане в ареста, от лечебното заведение е постъпила информация, че потърпевшият е починал. Това наложило разследващият екип да разшири обхвата на процесуално-следствените действия с оглед преквалифициране на извършеното тежко криминално деяние.

Според събраните в хода на делото доказателства – поводът е бил заради неуредени финансови отношения. След доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура 49-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем.

След удължаване на ареста му за срок до 72 часа, като на 29 октомври съдът е уважил искането на прокуратурата и спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение – постоянен арест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст