ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„САТ Хелт“ привлече 3 милиона евро инвестиции

пазари

Иновативната компания, която предлага услуги в сектор здравеопазване „САТ Хелт“ /SAT Health/, привлича инвестиции от 3 милиона евро от Invenio Partners , фондът за рисково инвестиране с фокус Югоизточна Европа. Софийската компания ще използва тези средства, за да навлезе на нови пазари и да разшири своите предложения за анализ на данни и продуктови линии за телемедицина.

Още от създаването си SAT Health се фокусира върху предоставянето на качествена информация за българската здравна система на световните фармацевтични компании. Българският стартъп е специализиран в извършване на проучвания на пазара чрез събиране, обработване и анализиране на данни, които помагат на компаниите да се справя с предизвикателствата на бизнес средата. Те са жизненоважен елемент в разработването на пазарна стратегия и вземането на информирани решения., който е активен на пазара за анализ на данни и дигитални решения в здравеопазването.

„Инвестицията от Invenio Partners ще ни помогне да разширим както нашите продуктови линии, така и географския ни отпечатък. Ние сме особено развълнувани от най-новите ни предложения в областта на телемедицината, които биха осигурили по-добър достъп до здравеопазване, намаляване на ненужните посещения при лекар и подобряване на придържането на пациентите към предписаната терапия“, отбелязва Александър Алексиев, основател и изпълнителен директор на „САТ Хелт“.

Тази инвестиция идва точно навреме за компанията и се очаква тя да й позволи да ускори изпълнението на отдавна планирани инициативи. Пандемията даде сериозен тласък на дигитализацията в сектора на здравеопазването и подчерта необходимостта от задълбочен анализ и експертиза в стратегическото планиране.

„През изминалата година работихме по множество международни проекти и нашите огромни усилия и високо ниво на професионализъм не останаха незабелязани. Invenio Partners има опит в насърчаването и подпомагането на компаниите да реализират пълния си потенциал и да подобрят представянето си чрез предоставяне на капитал за растеж, стратегически насоки и оперативна подкрепа на силни мениджърски екипи“, отбелязват в своето прессъобщение от „САТ Хелт“.

Invenio Partners открива компании със солиден опит и потенциал за лидерска позиция в съответната индустрия с конкурентни бизнес модели и опитен мениджърски екип.

„САТ Хелт“ предоставя и широк спектър от консултантски услуги в сектор здравеопазване, като предлага иновативни технологични решения в подкрепа на здравния сектор. Компанията е член на управителния съвет на Българският клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст