ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полша строи ограда срещу наплив на мигранти от Калининград

Мариуш Блашчак

Полският министър на отбраната обяви днес, че е наредил да бъде издигната временна ограда по границата с руския анклав Калининград, предаде Асошиейтед прес.

Той е наредил строежа на оградата, тъй като Варшава подозира, че Русия възнамерява да съдейства на мигранти от Азия и Африка за нелегално прекосяване на границата.

Мариуш Блашчак каза, че границата трябва да бъде подсигурена, за да може Полша да се чувства сигурна. Той добави, че е разрешил строежа на временна ограда от бодлива тел по дългата 210 километра граница. Работата по съоръжението, за което се предвижда да е високо 2,5 метра, ще започне още днес.

Шефът на военното ведомство във Варшава обяви, че са се появили обезпокоителни информации, че летището в Калиниград е било отворено за полети от Близкия изток и Северна Африка.

На границата между Полша и Беларус миналата година се разигра истинска мигрантска криза, като много хора я прекосиха незаконно. Полша построи стоманена ограда по границата с Беларус, работата по която приключи през юни. Полски лидери и ръководители от Европейския съюз обвиниха беларуското правителство, което е съюзник на руския президент Владимир Путин, че е организирало миграцията, за да създаде хаос и разделение в ЕС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст