ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Вълчев: Законодателството ни като тротоарите

Даниел Вълчев

"Това, което правим със законодателството е същото, което правим с тротоарите. В България правим всичко некачествено и краткосрочно."

Това коментира деканът на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев в ефира на "Нова телевизия".

Той обясни, че Народното събрание създава правни разпоредби, които трябва да решат конкретен въпрос, но без да се отчита дали системата ще се обърка.

На въпрос за възможностите за създаване на кабинет Даниел Вълчев отговори, че му е трудно да каже какво се случва. "По знаците, които се дават, изглежда, че по-скоро ще има правителство", предположи юристът, но все пак изрази съмнение, че ще бъдат осъществени сериозни законодателни промени.

Той поясни, че всички партийни лидери са изправени пред две дилеми: първата – да не разочароват собствените си избиратели, втората – опасенията да не би да вземат грешното решение.

"Минахме вече няколко пъти през избори и се оказа, че избирателите мигрират от една партия към друга", оправда Вълчев опасенията на партийните лидери. В крайна сметка той призова максимално бързо да се реши дали ще има правителство или нови избори и отрече като абсурдни слуховете, че той ще бъде предложен за премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст