Николай Хаджигенов: Гешев е много уплашен

Николай Хаджигенов

"Главният прокурор Иван Гешев е много уплашен. Именно това е причината за неговата активност и затова лее глупости от всеки ефир от сорта – видите ли, защото сме закрили спецовете, битовата престъпност избуява."

Това коментира адвокат Николай Хаджигенов в ефира на БНР, уточнявайки, че принципно специализираната прокуратура изобщо не се е занимавала с битова престъпност.

На въпрос как може Иван Гешев да бъде отстранен, Хаджигенов отбеляза, че още в предишния парламент заедно с адвокат Михаил Екимджиев организирали правна конференция само с практикуващи юристи, на която посочили, че кучето е заровено в двора на Висшия съдебен съвет. Той работел с изтекъл мандат и е било възможно след попълване на състава му от квотата на парламента, той да се задейства срещу Гешев.

Хаджигенов бе категоричен, че, за да се махне и разследва главния прокурор, не е нужно да се пипа Конституцията, достатъчни са само малки корекции в НПК и в Закона за МВР – нещо, за което и служебният министър Иван Демерджиев заговорил днес, коментирайки възможността да бъдат разследвани магистрати в Министерството на вътрешните работи.

Хаджигенов бе категоричен, че Гешев няма да се оттегли сам и че постигането на целта с неговото отстраняване ще се постигне с малки стъпки. В същото време добави:

"Гешев ще го наритат тези, които го издигнаха, защото той е вреден вече и за тях. Той допусна колосалната грешка в страха си, заплашвайки неговите хора – условно казано ГЕРБ и ДПС, като обяви, че държи всички разследвания и че нищо не е приключено. Така директно той ги заплаши, че няма недосегаеми. Пет минути по-късно Бойко Борисов обяви, че той подкрепя всички предложения за правосъдна реформа", обясни адвокатът.

Той прогнозира, че ако политиците не поумнеят, Гешев ще си изкара мандата и ще им се катери по главите на всички. "Ако искате това да се случи, дръжте го Гешев, не поумнявайте. Гешев на вас разчита", не скри сарказма си Хаджигенов.

Адвокатът не скри, че е приятно изненадан от действията на служебния министър Иван Демерджиев, който обяви, че в МВР се водят разследвания за корупция срещу политически лидери. Изрази надежда, че вътрешният министър ще има възможност да завърши започнатото и го насочи към случая с "Капитан Андреево".

"Прословутата кампания, която изкараха някои политически партии с лозунга – видите ли – "Ние спряхме нитратите на "Капитан Андреево" е много готина, но там проблемът е друг. Оттам минава хероинът за Европа, а в обратната посока – през същия КПП "Капитан Андреево" минават амфетамините за Близкия изток. И това е огромният проблем и тук вече говорим за милиарди", подчерта адвокат Хаджигенов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST