ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Lenovo приключва десето тримесечие с подобрена рентабилност

леново

Нетният доход на Lenovo Group за второто тримесечие нарасна с 6% на годишна база до 541 млн. щатски долара. Това става ясно от финансовите данни на компанията. Приходите на цялата група нараснаха до 17.1 млрд. щатски долара, което е 3% повече на годишна база.

Всички основни бизнес сегменти допринесоха за положителна оперативна печалба, демонстрирайки отново сериозен напредък към целите на „Леново“ за удвояване на рентабилността в средносрочен план, отбелязват от компанията. Освен това, диверсифицираните двигатели на растеж продължават да стимулират силно представяне както на SSG (Solutions & Services) сегмента, така и на ISG (Infrastructure Solutions Group), отбелязвайки висок двуцифрен ръст на годишна база.

Бизнесите, различни от компютри, сега формират над 37% от общите приходи на цялата група, демонстрирайки нейната устойчива стратегия за постоянна трансформация и инвестиции в диверсификацията на бизнеса. Компанията остава ангажирана и с удвояване на разходите за научноизследователска дейност Research and Development (R&D) в средносрочен план, като през последното тримесечие е увеличила разходите в тази посока с 15% на годишна база.

Докато външните предизвикателства продължават да съществуват, „Леново“ остава гъвкава и фокусирана върху преследването на стратегията си и осигуряването на текуща рентабилност, уточняват от компанията. Това ще се постига чрез ребалансиране на ресурсите към своите диверсифицирани двигатели за растеж, стимулиране на ефективността и намаляване на разходите в бизнеса.

Компанията вижда дългосрочни възможности в ускоряването на глобалните тенденции за дигитализация и интелигентна трансформация. Резултатите от последното тримесечие, както и тези от последните три години, показват, че комбинацията от стратегията на „Леново“, силните резултати и устойчивите цели позволяват на компанията да излезе извън индустриалния цикъл.

"Това, съчетано с иновативното портфолио, уникална хибридна верига за производство и доставка и  утвърдения глобален/локален оперативен модел, ще помогнат за стимулиране на допълнителни възможности за постигане на устойчив растеж и подобряване на рентабилността“, подчертават от „Леново“.

Според главния изпълнителен директор и председател на Lenovo Ян Юанцин, тези резултати доказват, че силната стратегия, оперативна устойчивост и последователни инвестиции в диверсифицирани двигатели на растеж са подготвили компанията добре за предизвикателни времена. „Независимо дали нашите традиционни пазари процъфтяват или се свиват, „Леново“ последователно изпълнява поетите ангажиментите и надминава очакванията на пазара”, отбелязва Ян Юанцин.

Възможности за развитие

Огромният трилионен IT-пазар продължава да расте стабилно, като може да се очаква по-бърз растеж в DaaS (устройство като услуга), управлявани услуги за центрове за данни, както и облачна и периферна структура до 2025 година.

В същия период само сървърният пазар се очаква да достигне 134 млрд. щ. долара.

Въпреки че размерът на пазара на компютри и таблети намаля в краткосрочен план – поради макроикономическата среда, в дългосрочен план все още се очаква да остане по-висок от нивата преди пандемията.

Наред с персоналните компютри, пазарът на базирани на сценарии решения ще продължи да расте, докато "Леново" се разширява от смарт устройства към интелигентни пространства.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст