ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната” сядат на експертна среща

Народно събрание

В рамките на днешния ден се очаква представители на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" да проведат експертна среща в парламента от 10:00 часа в зала "Запад". Това ще се случи преди началото на извънредното заседание на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и представители на партията ще обсъдят с "Продължаваме промяната“ приоритетите, които стоят пред двете политически сили. Те ще проведат експертен разговор, който е по инициатива на ГЕРБ, за търсене на консенсус по темите, засягащи дневния ред на обществото и парламента.

Предстоящата среща бе потвърдена в събота (5 ноември) на брифинг в централата на ГЕРБ. За разговорите побърза да съобщи бившият президент Росен Плевнелиев. Още сутринта в съботния ден той заяви: "Започваме да си говорим. Контактната група няма да присъства, но двете политически партии започват да си говорят, което ние намираме за изключително позитивно."

Преди това в профила си във "Фейсбук" Десислава Атанасова написа – "като председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поканих на експертна среща на 8 ноември от 10 часа в зала "Запад" представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната". От парламентарната група на ГЕРБ-СДС в срещата ще участвам заедно с Деница Сачева, Делян Добрев, Кирил Ананиев".

Очаква се от "Продължаваме промяната" на разговорите да присъстват съпредседателите на парламентарната група – Кирил Петков и Асен Василев.

"Продължаваме промяната" ще се отзоват на поканата на ГЕРБ-СДС за разговор по политики. Това бе съобщено в събота (5 ноември) от пресцентъра на формацията. "Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от "Продължаваме промяната" 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС", обявиха от втората по численост парламента група. И подчертаха, че това не е среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС.

От политическата сила заявиха, че ще излъчат експерти за диалог по политиките, които са готови да подкрепят, но като градивна опозиция.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст