ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Малкият Александър от Перник все още е в неизвестност

Александър от Перник

Малкият Александър от Перник, който изчезна в петък, все още е в  неизвестност въпреки усилията на многобройно служители и доброволци, които го издирват. В търсенето на 12-годишното дете днес се включиха и водолази и спелеолози.

Момчето вече четвърти ден остава в неизвестност.

В мащабната акция по издирването на малкия Сашко участват всички служители от пернишката дирекция на полицията, пожарникари, представители на СДВР, на Жандармерията, на Столична община, планински спасители с кучета, следови кучета и хиляди доброволци. Към тях днес се присъединиха водолази и пещерняци, използват се дронове с термокамери и хеликоптер – проверяват се абсолютно всички сигнали, и видео кадри.

"Гледат се много видеозаписи, ангажирани са доста служители и в МВР, и в общината да гледат постоянно – видеонаблюдението ни покрива немалка част от градската територия. Виждате и днес колко служители са ангажирани отново, пак се претърсва, това са десетки километри, които са обходени. Почти няма място, където вече да не е обходено. За съжаление, няма резултат. Мина много време, колкото повече минава, нещата се усложняват", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Работи се по всички възможни версии за изчезването на детето. По-рано днес наблюдаващият прокурор Албена Стоилова заяви, че от събраните доказателства към настоящия момент няма данни детето да е жертва на престъпление.

"До момента са разпитани свидетели от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосредствен контакт с него. Установени са неговите личностови особености и навиците му, начинът, по който е било обгрижвано, медицинското обслужване, което му е било осигурено", посочи прокурор Стоилова.

Директорът на областната дирекция на МВР Павел Млеканов отправи апел към перничани: "Нека да се обаждат на 112, нека да подават сигнал, въпросът е ние да го знаем това нещо веднага и на момента. Сега има сигнали от цяла България. Няма значение кой подава сигнала, сигналът ще се провери".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст